Evropski balkanski forum obiskala Ana Zeković, začasna odpravnica poslov Veleposlaništva Črne gore v Ljubljani

Vesela sem, da se je Črni gori določil datum za vstop v EU, hkrati pa menim, da je velik del dela še na naši strani,” je dejala Ana Zeković, začasna odpravnica poslov na veleposlaništvu Črne gore v Ljubljani med obiskom Foruma za evropski Balkan.

Ob izteku štiriletnega mandata je obiskala FEB in izrazila upanje, da bo fokus EU ostal osredotočen na Balkan in da bodo države, potencialne članice Evropske unije, tudi v prihodnje znale to izkoristiti ter pospešiti procese o evroatlantskih integracijah.

Kot je navedla, obstoj Foruma lahko pripomore povezovanju k mladih iz Črne gore, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije, ki študirajo v Ljubljani in jih zanimajo evroatlantske integracije. S prevzemanjem evropskih vrednot in posledično kritičnosti, mladi lahko kasneje prispevajo k svojemu domačemu okolju.

Zekovićeva je ob koncu štiriletnega mandata v Ljubljani, v katerem so se zamenjale štiri črnogorske in tri slovenske vlade, dodala, da je vesela, da se ena stvar ni spremenila: Črna gora ima v Sloveniji iskrenega in velikega prijatelja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja