Forum za Evropski Balkan začel serijo srečanj z gospodarstveniki iz regije

»Skupni prostor Zahodnega Balkana ima nadpovprečen razvojni potencial, zato je pomembno, da se povezujemo in delimo izkušnje in znanje. Približevanje te regije Evropski uniji je nekaj, kar ji bo omogočilo izjemno rast in lažje poslovanje, zato podpiramo ideje Foruma za Evropski Balkan in si želimo tesnega sodelovanja« – je pri obisku FEB-a povedal Andrej Mesojedec, lastnik in direktor podjetja Plastika.

Gospodarstvenik, ki že več kot 35 let posluje na balkanskih trgih je izpostavil, da meja EU, od Hrvaške proti vzhodu, otežuje poslovanje in ogroža konkurenčnost EU podjetij v teh državah, saj bi slednje že zaradi zgodovinskih in geografskih vidikov morali smatrati kot skupni gospodarski (ekonomski) prostor.

Forum za evropski Balkan, ki deluje kot povezovalna think-thank organizacija si s svojimi aktivnostmi želi, da regija z 20 milijoni prebivalcev čim prej razvije evropske standarde ter ustavi beg možganov oziroma predvsem migracijo mladih.

Na fotografiji: Direktorica Foruma za evropski Balkan Sanja Rubinić in Andrej Mesojedec, lastnik podjetja Plastika

Z obiskom gospoda Mesojedca je FEB začel jesenski cikel aktivnosti,  namen katerih je iskanje priložnosti za tesnejše gospodarsko sodelovanje ter obenem povezovanje na Zahodnem Balkanu, v kontekstu integracije omenjenega območja v evropski prostor.

Dodaj odgovor